torsdag 4 december 2008

Gillar ni saffran?

Så ska ni få ett enkelt och mycket gott vetebröd här.
Saffransbröd i långpanna.
150 g smör
5dl mjölk
1 pkt jäst
2 pkt saffran
1 ägg
1 dl socker eller vit sirap
1/2 tsk salt
11 dl mjöl

Gör som en vanlig bulldeg fast lite lösare. Krossa gärna saffranet med en sockerbit i en mortel och värm det sedan med lite smör i en kastrull tills det bubblar. Ha i resten av smöret och smält och blanda i mjölk till 37 grader.
Häll över i en långpanna.

Blanda ihop
150 gr smält smör
3 tsk vaniljsocker
3dl florsocker
200 gr phiadelfiaost
(3 msk Baileys om så önskas)

Peta lite små hål här och var i degen och skeda över smörkrämen över hela degen. Jäs i 30 minuter. Pensla med ägg och strö över pärlsocker.
Grädda i 225 grader i 15 minuter.

Den blir jättegod,jag lovar Lycka Till!

2 kommentarer:

Gertrud sa...

Jaa, visst hör saffran till julen och gott är det. Receptet skall absolut provas, ju enklare ju bättre passar det mej. Gertrud

SusanneSj sa...

Mums mums vad gott det lät.

Jag har precis min första plåt m lussebullar i ugnen.

Trevlig helg!